Deutsche Bank heeft de afgelopen tweeënhalf jaar zeshonderd banen geschrapt in Nederland, oftewel veertig procent van het personeelsbestand.

 Vooral medewerkers van de overgenomen ABN AMRO-tak hebben moeten omzien naar een andere baan. Dat meldt een woordvoerder naar aanleiding van een bericht van Het Financieele Dagblad dinsdag.

De krant berichtte dinsdagochtend dat Deutsche Bank de banen nog moest schrappen. Volgens de zegsvrouw is de sanering, die in twee stappen is uitgevoerd, echter al afgerond. Dit jaar verdwijnen er dan ook geen extra banen. Bij de bank werken nu nog ongeveer duizend mensen.

De reorganisatie was het gevolg van het mislukken van de overname van de Hollandse Bank Unie (een dochter van ABN AMRO) en van het zakelijke netwerk van ABN AMRO-Fortis.

De Duitse bank heeft veel overgenomen klanten, vooral mkb'ers, de afgelopen jaren afgestoten en de overgebleven klandizie levert te weinig op. Hierdoor zijn minder kantoren nodig.

Deutsche Bank betrad in 2010 de zakelijke markt in Nederland, toen het de HBU en het zakelijke netwerk van ABN AMRO kocht. De bank betaalde in totaal zevenhonderd miljoen euro voor het bedrijfsonderdeel.