Het Wooninvesteringsfonds (WIF) in Zeist verkoopt noodgedwongen een pakket van 3.848 huurwoningen om zelf het hoofd boven water te kunnen houden.

Het WIF, in 2005 opgericht om vastgoed op te kopen van noodlijdende woningcorporaties, verkoopt de woningcomplexen om per 2015 zichzelf te kunnen herfinancieren. Het fonds zit dringend om nieuw kapitaal verlegen.

Woensdag verschijnen advertenties van Capital Value in Utrecht, die de verkoop begeleidt. Volgens directeur Marijn Snijders van de adviseur in woningbeleggingen bestaat grote buitenlandse belangstelling voor de Nederlandse huurcomplexen. Biedingen op het gehele pakket woningen hebben de voorkeur.

Snijders is optimistisch over de verkoopkansen. ''Bij buitenlandse investeerders ligt circa 3 miljard euro te wachten voor aankopen in Nederland'', zegt hij.

Rendement

Volgens Capital Value is de markt gunstig. Zo beloopt het bedrag aan gegarandeerde huurpenningen de 25 miljoen euro. Snijders: ''Dat levert voor de nieuwe eigenaar een goed, direct rendement op. Bovendien toont het aan dat de Nederlandse vastgoedmarkt goed uitgebodemd is.''

Nederland staat in Europa op de derde plaats qua aantrekkelijkheid van investeringen op de woningverhuurmarkt, achter Duitsland en de Scandinavische landen.

Het Wooninvesteringsfonds helpt sinds 2005 corporaties in financiële moeilijkheden van woningcomplexen af, zodat zij opnieuw geld kunnen investeren in woningbouw.

Meldpunt geopend verkoop sociale huurwoningen