VNO-NCW heeft een advertentie geplaatst in een aantal dagbladen in Saudi-Arabië waarin afstand wordt genomen van de anti-islamsticker die PVV-leider Geert Wilders eind vorig jaar verspreidde.

De werkgeversorganisatie zegt meer dan genoeg te hebben van de provocatieve acties van Wilders.

"Dat laten we al jaren weten en dat mogen de Saudi ook horen. Wij komen op voor de handelsbelangen van Nederlandse ondernemers, leden van VNO-NCW, die door dit soort acties van Wilders in gevaar komen. Wilders moet zich er van bewust zijn dat het ook om banen en belastinggeld gaat dat naar de schatkist vloeit'', aldus de ondernemingsorganisatie dinsdag.

Dialoog

"Mensenrechten gaan VNO-NCW zeer ter harte. Net als het kabinet. Wilders zou in de Kamer het kabinet kunnen steunen in zijn mensenrechtenbeleid. Maar in plaats daarvan slaat hij om zich heen met beledigende acties die nergens de mensenrechten zullen verbeteren, maar wel onze handelsbelangen verkwanselen en de dialoog tussen landen via overheden en bedrijven ernstig bemoeilijken'', stelt de ondernemingsorganisatie.

"In de advertentie nemen we afstand van Wilders. Het is een 'open brief', met als kern dat wij de ontstane situatie als gevolg van de provocatieve acties van een parlementslid van de oppositie ernstig betreuren. VNO-NCW veroordeelt deze beledigende en provocerende acties, zoals we al bij meerdere gelegenheden in de Nederlandse media duidelijk hebben gemaakt, evenals tegenover de Saudische autoriteiten.''