Bedrijven in de payrollsector hebben het afgelopen kwartaal 7 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder.

Een kwartaal eerder steeg de omzet nog met 2 procent. VPO, de brancheorganisatie van payrollbedrijven, denkt dat de omzetstijging tekenend is voor "het lichte herstel van de economie".

Het herstel zette volgens de branche eind vorig jaar in. Over heel vorig jaar bleef de omzet ten opzichte van 2012 gelijk.

Door de aantrekkende economie "zien ondernemers sinds enkele maanden weer groeimogelijkheden", stelt VPO-voorzitter Jeu Claes maandag in een verklaring.

Vooral het midden- en kleinbedrijf schakelde in het eerste kwartaal vaker payrollers in dan begin vorig jaar. Driekwart van de payrollkrachten in Nederland is in het mkb werkzaam, meldt het VPO.

Tussenoplossing

Sectoren als de payroll- of uitzendbranche zijn vaak de eerste sectoren die veranderingen op de arbeidsmarkt merken. Als de economie aantrekt, willen werkgevers wel extra arbeidskrachten, maar direct personeel aanstellen is vaak nog te risicovol. Payrollers zijn dan een tussenoplossing.

Werknemers die via payrolling werken zijn niet in dienst bij het bedrijf waar ze hun arbeid verrichten, maar bij een payrollbedrijf dat hun salaris betaalt.