De komst van de Tour de France naar Zeeland betekent voor die provincie naar verwachting een belangrijke impuls van de economie. 

Het Zeeuwse bedrijfsleven rekent op een bedrag van ongeveer zes miljoen euro, zegt Enrico de Koster, directeur van de Arcus Group, een Zeeuwse projectontwikkelaar en verkoper van vakantiehuisjes.

Zaterdag maakte Tour-organisator ASO bekend dat de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk in 2015 finisht op het Zeeuwse Neeltje Jans. Bij het wielerevenement worden zo'n 500.000 bezoekers verwacht.

"Veel mensen zullen meerdere uren in Zeeland verblijven. Dat betekent dat ze meerdere keren wat eten en drinken. Sommige mensen zullen zelfs blijven overnachten", legt De Koster uit. "En dan hebben we het nog niet eens over de promotie van onze provincie. Door de Tour krijgt Zeeland een enorme bekendheid en dat kan de jaren erna voor veel extra toeristen zorgen."

Bedrijven

De Arcus Group is één van de bedrijven uit de provincie die financieel bijdraagt aan de komst van de Tour. De finish van een wieleretappe kost namelijk ook veel geld, bijvoorbeeld aan beveiliging en omleiding van het verkeer.

Samen met partijen als Roompot Vakanties, de Rabobank, Heijmans en Dow is ruim een half miljoen euro opgehaald om het evenement mede mogelijk te maken.