Philip Morris heeft het sociaal plan voor de werknemers die hun baan verliezen door de sluiting van de fabriek in Bergen op Zoom voorgelegd aan de betrokken vakbonden. 

Dat meldt de sigarettenfabrikant woensdag.

Philip Morris stelt voor de gedupeerde werknemers volgens de zogeheten oude kantonrechtersformule te compenseren. Dat betekent volgens het bedrijf dat de ontslagvergoeding voor de betreffende medewerkers zo'n 30 procent hoger uitvalt dan via de huidige gangbare rekenmethode.

Medewerkers die langer zonder baan blijven, krijgen bovendien een extra vergoeding die kan oplopen tot 35 procent van het bruto jaarsalaris. Verder trekt het bedrijf 6.500 euro per persoon uit om werknemers aan een nieuwe baan te helpen.

Philip Morris overlegt op 14 mei met de bonden over het plan. Door de sluiting van de fabriek in Bergen op Zoom verliezen zo'n 1.230 van de 1.371 werknemers hun baan.

Onderhandelingen

Vakbondsbestuurder Frans van de Veen van CNV Vakmensen zegt tegen NU.nl "voldoende aanleiding te zien" om de onderhandelingen met Philip Morris daadwerkelijk te starten. Toch is het volgens Van de Veen nog niet helemaal wat de bond voor ogen heeft. 

Bestuurder Jet Grimbergen van FNV Bondgenoten zegt het plan te bestuderen en benadrukt dat onderhandelen over een sociaal plan een "ingewikkeld proces" is.

Kwetsbare groepen

"Het gaat verder dan een kantonrechtersformule. Er zijn veel verschillende gevolgen voor kwetsbare groepen", zegt Grimbergen. Ze denkt dan aan werknemers met een arbeidshandicap of grensarbeiders uit België. 

Ook zijn er werknemers die pensioenschade hebben opgelopen door het opheffen van een speciaal fonds. Via dat fonds konden oudere werknemers een deel van hun pensioen opbouwen. 

De beide bonden overleggen onderling nog over onder meer ontslagvergoedingen, begeleiding naar ander werk en omscholing. Ze komen dan zelf met een tegenvoorstel dat volgende week woensdag op tafel wordt gelegd.