16 van de 36 winkels van het failliete Free Record Shop (FRS) gaan mogelijk verder onder de vleugels van de Nederlandse winkelketen Boekenvoordeel. 

Dat zegt curator Rob Boers van FRS vrijdag.

Boekenvoordeel heeft vrijdag de activa van FRS gekocht en overweegt de huurcontracten van zestien winkels over te nemen en de exploitatie van de winkels voort te zetten, aldus Boers. Circa dertig werknemers zouden daardoor hun baan kunnen behouden.

In welke vorm de winkels eventueel doorstarten, is onbekend. Boekenvoordeel wilde vrijdag geen nadere informatie verschaffen over zijn plannen.

De discounter telt honderd winkels in Nederland en twintig in België, die behalve boeken ook hobbyartikelen en dvd's verkopen.

Activa

De FRS-activa die Boekenvoordeel kocht, betreffen de database met klantenbestand, de websites, de internetdomeinnamen en de merk- en beeldrechten alsmede de inventaris (toonbanken, rekken, etc.) van alle 36 winkels.

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. 

De 36 FRS-winkels waren de afgelopen dagen nog open om de voorraden te verkopen tegen stuntprijzen. Na zaterdag gaan de deuren definitief dicht en hebben de ruim honderd werknemers geen baan meer.

FRS ging op 22 april failliet. De winkelketen was eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures, die ook eigenaar was van de eveneens dit jaar failliet gegane boekhandel Polare.

Profiel Free Record Shop