Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is positiever geworden over Cyprus. De firma verhoogde vrijdag de beoordeling voor het land van B- naar B met een positieve verwachting.

Volgens S&P kromp de Cypriotische economie vorig jaar niet zo sterk als voorzien. Ook lijkt het land te voldoen aan de voorwaarden van het economische steunprogramma, waardoor de kans dat het niet kan voldoen aan financiële verplichtingen kleiner wordt.

Ook kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn verwachting voor het door de economische crisis zwaar getroffen Cyprus bijgesteld. Fitch hanteert nu een stabiele verwachting bij de beoordeling B-. Dat was eerder nog negatief. Fitch verhoogde de verwachting voor Italië naar stabiel.

Overigens handhaafde S&P vrijdag de beoordeling voor Frankrijk op AA met een stabiele verwachting en bleef ook de rating op het Europees noodfonds EFSF AA met een stabiele verwachting. Negatiever werd S&P over Rusland, waarvoor de beoordeling omlaag ging van BBB naar BBB- met een negatieve prognose.