Oprichter van Free Record Shop Hans Breukhoven vindt dat het faillissement van de keten in mei vorig jaar op conto komt van Herman Hovestad.

Hovestad was de interim-bestuursvoorzitter die de platenzaak van de ondergang moest redden. Breukhoven spuwde donderdag zijn gal in een interview met het tijdschrift Quote.

Breukhoven trad terug nadat halverwege 2012 duidelijk werd dat voor de derde maal moest worden gesaneerd bij Free Record Shop. Hij stelde daarom Hovestad aan als interim.

"Toen is het eigenlijk fout gegaan. Herman stelde direct zijn vriendje Cees van Wijngaarden aan als cfo, om met een dagsalaris van 1250 euro de kar te trekken", foetert Breukhoven in het interview.

"Rabobank zegde het vertrouwen op, de leveranciers geloofden niet in hun onprofessionele plannen en uiteindelijk zegden ook de kredietverzekeraars het vertrouwen in hen op. Daardoor was de boel eigenlijk niet meer te redden."

Onder de gordel

Hovestad begrijpt niets van de lezing van Breukhoven, meldt Quote. "Ik herken me niet in het geschetste beeld. Breukhoven heeft het allemaal niet begrepen, het is niet waar wat hij zegt. Er is geen onvertogen woord gevallen tussen hem en mij. Dit is gewoon onder de gordel."

Waar Breukhoven Hovestad hekelt, beweren anonieme bronnen tegen Quote dat investeringsmaatschappij Procures de reden van de ondergang zou zijn. De investeerder zou veel geld aan het bedrijf hebben verdiend, ook in de periode dat Free Record Shop de leveranciers niet kon betalen. Procures was donderdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Zie ook: profiel Free Record Shop