Lufthansa schrapt deze week 3.800 vluchten naar bestemmingen wereldwijd in verband met een pilotenstaking. Naar schatting treft de actie 425.000 passagiers.

Slechts vijfhonderd vluchten gaan wel gewoon door. Dat meldt het bedrijf maandag. 

De Duitse luchtvaartmaatschappij publiceerde zelf een lijst met annuleringen. Vluchten van en naar Schiphol, de verbinding tussen Amsterdam en Frankfurt, staan daar ook op. 

De staking begint woensdag en duurt drie dagen. De vakbond Vereinigung Cockpit (VC) wil met de actie betere arbeidsvoorwaarden afdwingen voor de piloten van Lufthansa.

Vorige week gingen ook al honderden vluchten niet door als gevolg van een staking van grondpersoneel op verscheidene Duitse luchthavens.

Alternatief

Ook Lufthansa's budgetdochter Germanwings wordt door de staking getroffen. Hoeveel vluchten daar komen te vervallen, is nog niet duidelijk.

De grootste luchtvaartmaatschappij van Europa stelt naar eigen zeggen alles in het werk om alternatief vervoer te vinden voor reizigers van wie de reis wordt geannuleerd. Het bedrijf rekent op een ''tweecijferige miljoenenschade''.

Op initiatief van de vakbond VC staken de vliegers van Lufthansa voor een betere cao. Lufthansa telt ongeveer 5400 piloten. Vrijwel alle piloten stemden vorige week in met de staking.

Bekijk beelden:

Lees ook: Staking Lufthansa treft ook vrachtdivisie