Inwoners van Cyprus kunnen weer ongelimiteerd pinnen. Cyprus heeft de limiet voor het maximaal opnemen van 300 euro per persoon per dag uit de pinautomaat opgeheven.

Dat maakte het ministerie van Financiën vrijdag bekend.

De beperking werd een jaar geleden ingevoerd om te voorkomen dat een run op de Cypriotische banken zou ontstaan nadat de banken op Cyprus 2 weken de deuren gesloten hielden vanwege de financiële crisis.

Ook werden andere beperkingen opgelegd, onder meer bij de hoeveelheid geld die Cyprioten mee naar het buitenland mochten nemen. Deze beperkingen zijn inmiddels versoepeld. Cyprus kreeg een Europees noodpakket van 10 miljard euro toegezegd.

IMF 

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakte ook bekend akkoord te zijn gegaan met de uitkering van een volgende tranche noodsteun aan Cyprus van 83,3 miljoen euro. Dat maakte het IMF vrijdag bekend.

Het IMF liet weten dat een derde onderzoek naar de vooruitgang die Cyprus maakt met zijn hervormingen, is afgerond. In totaal krijgt Cyprus van het IMF en de EU 10 miljard euro aan noodsteun. Dit pakket werd vorig jaar maart aangekondigd.