Werknemers van HES Beheer sluiten vervolgacties niet uit als er naar aanleiding van de manifestatie van woensdagmiddag in Amsterdam geen reactie komt van de directie.

Dat laat FNV Bondgenoten weten aan NU.nl.

"Gesprekken helpen niet, poortacties helpen ook niet. Daarom grepen we vandaag naar een zwaarder middel; de bezetting van een verkeerskruising in het Amsterdamse havengebied", zegt FNV Bondgenoten-bestuurder Ruud Wennekes.

Volgens Wennekes waren hier tweehonderd mensen bij aanwezig. Zij spreken zich met de actie uit tegen de voorgenomen overname door investeringsfonds Hestya.

Wennekes: "Hestya staat erom bekend dat zij maar één doel hebben: snel winst maken en vervolgens gaan zij weer weg."

Volgens de vakbondsman profiteert alleen de directie van HES Beheer van de geplande overnamedeal. "Zij hebben aandelen van 15 euro per stuk gekocht, daar kunnen ze nu 45 euro voor krijgen."

Werkgelegenheid

Tot slot vreest de FNV voor banenverlies. Hoewel de investeringsmaatschappij heeft toegezegd dat er geen gedwongen ontslagen vallen tijdens de overnameperiode, is de werkgelegenheid volgens de werknemersvereniging wel in gevaar.

"Zodra zij hun geld eruit hebben en weer vertrekken, gaat dat ten koste van de werkgelegenheid. Dan zitten wij met de gebakken peren", aldus Wennekes.  

Bij de actie waren werknemers van Bulk Terminal Amsterdam, Botlek Tank Terminal, EMO, OVET, RBT en EBS betrokken.