Free Record Shop start met de verkoop van grote voorraden film en muziek voor een lage prijs in de vorm van grote outletstores.

Dat maakt de winkelketen dinsdag bekend.

"Free Record Shop wil consumenten laten weten dat ze weer naar de winkel kunnen komen voor een assortiment entertainmentproducten met flinke kortingen", laat de onderneming in een verklaring weten

Het bedrijf is van mening dat er nog voldoende vraag is naar fysieke dvd's, bijvoorbeeld om cadeau te doen. "Er is nog altijd een grote groep mensen die geen Netflix heeft", verwijst Free Record Shop naar de populaire streamingdienst.

Niet recent

In de aangepaste formule worden niet de meest recente cd's of films aangeboden. Free Record Shop denkt daarmee de consument een plezier te doen vanwege de "leuke aanbiedingen". Leveranciers krijgen zo alsnog een verkoopplek voor hun entertainmentproducten.

In de outletstores worden films, (televisie)series, muziek-cd’s, verzamelboxen, koptelefoons, games en gameconsoles verkocht.

Free Record Shop ging vorig jaar failliet en werd uiteindelijk overgenomen door investeringsmaatschappij ProCures om in een afgeslankte vorm verder te gaan.

Gouden platen

Free Record Shop plant ook een veiling van de gouden platen die nog in het bezit zijn van de winkelketen. Aankomende donderdag kan er onder andere op de The Beatles, Pink Floyd, Queen, ABBA, The Doors, David Bowie, Elvis, The Rolling Stones en Michael Jackson worden geboden bij veilinghuis Catawiki.

Eind februari vond er eveneens een veiling plaats van 75 gouden en platina platen. Free Record Shop kreeg de platen ooit van platenmaatschappijen als onderscheiding voor de bijdragen van de winkelketen aan verkooprecords.