Vestia wil nog eens 430 banen schrappen. Hierdoor verdwijnen in totaal 680 van de 1050 oorspronkelijke arbeidsplaatsen.

Dat zeggen de nieuwe bestuurders Arjan Schakenbos en Willy de Mooij zaterdag in een interview in NRC Handelsblad.

De grootste woningcorporatie viel in 2012 bijna om door een derivatenschandaal. Andere woningcorporaties moesten bijspringen om Vestia overeind te houden.

Om te voorkomen dat andere coporaties nog meer geld in Vestia moeten steken en om sneller te herstellen, moet het bedrijf volgens de bestuurders kleiner worden dan het eerder van plan was.

Eerder was al duidelijk dat Vestia 250 banen schrapt. Woensdag kondigde het concern aan verder in te krimpen en dertigduizend van de negentigduizend woningen te willen verkopen. Hoeveel banen dat kost, werd toen nog niet aangegeven maar nu wel.

Woningverkoop

Vanaf 2016 worden sowieso nog eens eens honderddertig banen geschrapt. Als het lukt de dertigduizend woningen te verkopen, zijn nog minder mensen nodig en kunnen nog eens driehonderd arbeidsplaatsen vervallen.

Het is echter de vraag of het lukt om zo veel woningen te verkopen, erkennen de bestuurders in de krant.Het totaal komt nu uit op 680 van de 1050 banen.

"Vestia was gewend om in de top van de Eredivisie te spelen", zegt Schakenbos in de krant. "Nu gaan we van bouw en ontwikkeling naar woningbeheer. Daar past een zekere bescheidenheid bij."

Lees ook: Vestia wil verder inkrimpen