Creditcardbedrijven Visa en Mastercard stoppen per direct met het uitvoeren van betalingen voor klanten van de Russische Rossiya Bank. 

Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. De Verenigde Staten stelden donderdag sancties in tegen de bank.

De bank werd waarschijnlijk doelwit van de Amerikaanse sancties omdat de top banden heeft met president Vladimir Poetin.

De sancties van de VS zijn een reactie op het Russische optreden in Oekraïne en de ophanden zijnde annexatie van de Krim.

Handtekening

De autoriteiten op de Krim, de bevolking en de Russische Doema hebben zich al voor de annexatie uitgesproken. Zodra het Russische hogerhuis, de Federatieraad, akkoord gaat en Poetin zijn handtekening zet zal de inlijving van het schiereiland door Rusland een feit zijn.

De bank liet in een verklaring weten klanten zoveel mogelijk te willen helpen. "Het management van Rossiya begrijpt hoe lastig de huidige situatie is voor klanten en zal alles doen om het probleem op te lossen", aldus de verklaring.

Lees ook: Kredietbeoordelaars somberder over toekomst Rusland Drie economische scenario's voor de situatie in Oekraïne | Alle berichten over Oekraïne