Luchtvaartmaatschappij KLM hoeft van de rechter een versobering van de arbeidsvoorwaarden van cabinepersoneel dat in 2011 overkwam van dochterbedrijf Martinair, niet terug te draaien.

Dat heeft de Stichting Cabinebelangen, waarin de betreffende 215 werknemers zich hebben verenigd, maandag gemeld.

De stewards en stewardessen stapten destijds over omdat Martinair stopte met passagiersvervoer, en moesten vervolgens bij KLM onderaan de ladder beginnen. Zij spanden een rechtszaak aan omdat zij meenden aanspraak te kunnen maken op de wettelijke bescherming van arbeidsvoorwaarden die geldt bij overnames.

De rechter achtte echter onvoldoende bewezen dat er sprake was van een overgang van onderneming. Martinair maakte al deel uit van de KLM-groep. Stichting Cabinebelangen is teleurgesteld over het vonnis en overlegt met haar advocaten over eventuele vervolgstappen.

Tevreden

Vakbond VNC reageerde wel tevreden. Ruim 9000 cabinemedewerkers van KLM behouden hun plek in de 'pikorde' doordat hun collega's die van Martinair zijn overgekomen onderaan moeten beginnen. Het is in de luchtvaart gebruikelijk dat bij een overstap dienstjaren bij een eerdere werkgever niet worden meegeteld.

De VNC wijst er verder op dat KLM de betreffende werknemers al compenseert, onder meer door hun salaris aan te vullen totdat zij hun oude niveau hebben bereikt. Ook konden zij zonder te solliciteren direct met een vaste aanstelling bij KLM aan de slag, aldus de bond.