De Griekse industrie heeft in december enig herstel laten zien van de zware krimp in november. Dat blijkt uit cijfers die het Griekse statistiekbureau woensdag heeft gepubliceerd.

De industriële productie steeg met 0,5 procent in vergelijking met een jaar eerder, de eerste stijging op jaarbasis sinds juni vorig jaar.

In november kromp de productie met 5,4 procent. Dit cijfer werd herzien van een eerder gemelde neergang met 6,1 procent.

De Griekse industrie kreeg een stimulans van de elektriciteitsproductie die met 7,1 procent groeide. In de mijnbouw en de verwerkende industrie daalde de productie.

Eurozone 

De industriële productie in de eurozone is in januari daarentegen met 0,2 procent afgenomen in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Economen hadden gemiddeld juist verwacht dat de productie met 0,5 procent zou toenemen. In december was sprake van een productiedaling met 0,4 procent. Dit cijfer werd herzien van een eerder gemelde krimp met 0,7 procent.

Op jaarbasis nam de industriële productie met 2,1 procent toe. Hier werd in doorsnee een groei voorspeld met 1,9 procent.