De inflatie in China is in de maand februari gedaald tot 2 procent.

De inflatie in de Volksrepubliek heeft daarmee het laagste peil bereikt in meer dan een jaar.

In januari was de inflatie nog 2,5 procent, volgens de laatste cijfers van het Chinese statistiekbureau, zo meldt persbureau AP zondag. 

De daling van de producentenprijzen in China versnelde, van 1,6 procent in januari naar 2 procent vorige maand. Die afname was sterker dan de 1,9 procent die was voorspeld.

De prijzen die Chinese fabrikanten en boeren voor hun producten vragen, gaan al 24 maanden op rij omlaag, de langste aaneengesloten periode van prijsdalingen sinds 1999.

De lagere inflatie is een positief bericht voor de Chinese leiders, die al enkele maanden te maken hebben met tegenvallende cijfers. 

Zo werd dit weekend bekend dat de export in februari was gedaald. Ook de Chinese munt is in februari sterk in waarde gedaald.

Hervormingen

Tijdens het jaarlijkse Nationale Volkscongres dat eerder deze week begon, maakte premier Li Keqiang bekend de economie te willen hervormen. Zo moet de economie meer gaan leunen op binnenlandse consumptie dan op investeringen.

Ook moet de kredietverlening worden ingeperkt, zonder dat daarmee een zware rem op de economische groei wordt gezet. China mikt ook dit jaar op een economische groei van 7,5 procent