Werknemers van Xerox Manufacturing Venray gaan woensdag 24 uur lang staken. Een ultimatum dat vakbond FNV Bondgenoten aan Xerox stelde, verliep dinsdag.

Dat maakt de vakbond dinsdag bekend.

Eerder legden werknemers het werk tot twee keer toe enkele uren neer. 

De werknemers willen een loonsverhoging van 3 procent, zodat zij er niet in koopkracht op achteruitgaan. Xerox wilde niet verder gaan dan 1,25 procent, plus de inlevering van twee vakantiedagen.

Ook wil de vakbond de positie van uitzendkrachten bij Xerox verbeteren. Bij de Nederlandse fabriek werken 350 van de 850 werknemers met een tijdelijk contract of als uitzendkracht.

"Het loonbod van Xerox is een sigaar uit eigen doos. Wij hebben minstens recht op een verbetering van onze koopkracht", aldus Hans Aben, werknemer bij Xerox en FNV-kaderlid.

Reactie Xerox

Xerox laat in een reactie weten FNV Bondgenoten te vragen het aanbod te overwegen ten behoeve van zijnmensen, "zodat wij samen tot een goed eindresultaat kunnen komen en verder kunnen werken aan de toekomst van Xerox Venray."

Het bedrijf benadrukt dat ondanks de acties de dienstverlening naar haar klanten niet in het geding zal komen en er alles aan doet om dat te blijven garanderen.