De directie van Ambulance Amsterdam moet weg. Dat eist het personeel in een petitie die woensdag wordt overhandigd aan de Raad van Toezicht en de gemeente. 

Zo liet vakbond Abvakabo FNV dinsdag weten.

De ambulancemedewerkers willen dat er een nieuwe leiding komt, omdat ze al lange tijd ontevreden zijn over de huidige gang van zaken bij het bedrijf. Zo kunnen ze het werk naar eigen zeggen niet naar behoren uitvoeren, waardoor de veiligheid van patiënten en medewerkers in gevaar komt.

Ook klagen ze over de hoge werkdruk en het feit dat het steeds langer duurt voordat een ambulance ter plaatse is. Bovendien is veel materieel aan vervanging toe, wat ertoe kan leiden dat het niet werkt op momenten die cruciaal zijn.

De zorgen over de kwaliteit van het ambulancevervoer in de hoofdstad bestaan al langer. Eind vorig jaar sprak zorgwethouder Eric van der Burg al zijn ongerustheid uit. Voor de medewerkers is de maat nu vol, aldus de vakbond.

In de petitie staat dat de huidige directie moet worden vervangen door mensen die willen samenwerken en vertrouwen hebben van het personeel. Ook moet het toezicht worden verbeterd en dient zo nodig materieel en apparatuur vervangen te worden.