De inflatie in de eurozone is in januari uitgekomen op gemiddeld 0,8 procent. Dat blijkt uit een nieuwe raming van Europees statistiekbureau Eurostat.

Eerder werd voor vorige maand een inflatie van 0,7 procent gemeld. Ondanks de lichte bijstelling ligt de inflatie nog altijd ruim onder het peil van iets minder dan 2 procent waar de Europese Centrale Bank (ECB) naar streeft.

Met 0,8 procent was de inflatie vorige maand even hoog als in december. In januari 2013 bedroeg de geldontwaarding nog 2 procent.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van CBS. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

De ontwikkelingen in de verschillende eurolanden lopen sterk uiteen. In Griekenland en Cyprus daalde het gemiddelde prijspeil vorige maand met 1,4 en 1,6 procent.

In Portugal en Spanje stegen de prijzen slechts met 0,1 en 0,3 procent op jaarbasis. In Duitsland bedroeg de inflatie 1,2 procent. In Nederland kwam de geldontwaarding uit op 0,8 procent.

Lees ook: ECB blijft scherp op inflatie | Vijf vragen over inflatie