De stakende werknemers van G4S hebben maandagochtend ingestemd met het akkoord dat de vakbonden zaterdag bereikten met het beveiligingsbedrijf.

De bonden meldden maandag dat de beveiligers unaniem instemden met het akkoord over het sociaal plan, vijf onthoudingen daargelaten. Volgens onderhandelaar van De Unie Maarten Hoelscher waren 120 stakers aanwezig.

De steun voor de overeenkomst betekent dat de stakers per direct hun werk weer oppakken. Een mooie overwinning, zegt Hoelscher. "We hebben dit akkoord voor de poorten van de hel weggesleept, maar het is gelukt."

Het sociaal plan is volgens de vakbondsbestuurder een heel fatsoenlijke regeling. "De werknemers krijgen goede begeleiding naar nieuw werk, een opleidingsvergoeding en een aanvulling op hun ww-uitkering. Die verhoogt het inkomen de eerste zes maanden tot honderd procent van het oude loon, het tweede halfjaar tot negentig procent en daarna tot 85 procent."

Verbeterde regeling

Ruim honderd beveiligers van G4S waren de afgelopen twee weken in staking omdat ze een beter sociaal plan wilden voor de vierhonderd werknemers die in juni hun baan verliezen. De vakbonden bereikten zaterdag een akkoord met G4S over een verbeterde regeling.

G4S is blij dat de werknemers instemmen met het akkoord en de staking beëindigen, zei een woordvoerder maandag. Op de inhoud van het akkoord met de bonden wil het bedrijf niet ingaan.