De Britse centrale bank ziet het economisch herstel in Groot-Brittannië verder aantrekken en verwacht dat dit ook in de komende kwartalen zal doorzetten. 

Dat blijkt uit de notulen van de laatste rentevergadering van het beleidsbepalende comité van de Bank of England (BoE) die woensdag naar buiten kwamen.

''Verminderde onzekerheid, soepelere kredietcondities en het stimulerende monetaire beleid zouden het aanhoudende stevige herstel moeten blijven ondersteunen'', aldus de notulen.

In 2013 ging de Britse economie met 1,9 procent vooruit, de sterkste groei sinds 2007. In het vierde kwartaal van vorig jaar was sprake van een economische groei met 2,8 procent op jaarbasis.

Verder blijkt uit de notulen dat het beleidsbepalende comité van de BoE bij de rentevergadering eerder deze maand unaniem heeft gestemd om de Britse rente op 0,5 procent te houden.

Ook werd de omvang van het stimuleringsbeleid met unanieme steun onveranderd gelaten.

Positief

De Britten zijn bovendien voor het eerst in ten minste 5 jaar positief over de toekomstige ontwikkeling van hun financiën. Dat blijkt uit een onderzoek van Markit, dat woensdag naar buiten werd gebracht.

De index die de verwachtingen voor de komende 12 maanden weergeeft, steeg van 46,1 in januari tot 50,7 in februari. Daarmee staat de graadmeter voor het eerst sinds Markit 5 jaar geleden met de meting begon boven 50, de scheidslijn tussen optimisme en pessimisme.

''Het tij begint te keren voor Britse huishoudens. Mede dankzij een afnemende inflatie en verbeteringen op de arbeidsmarkt is de druk op het besteedbare inkomen gedaald tot het laagste niveau in ten minste 5 jaar'', aldus econoom Tim Moore van Markit.