AMSTERDAM - De directie van Singapore Airlines heeft vrijdag het personeel een extra betaling van 78 miljoen Singaporese dollar (37,6 miljoen euro) gedaan.

De dertienduizend personeelsleden kregen de bonus, een bedrag van omgerekend bijna drieduizend euro de man, omdat de luchtvaartmaatschappij het afgelopen boekjaar boven de winstverwachting van 600 miljoen Singaporese dollar uitkwam.

Vorig jaar kwamen directie en personeel een loonsverlaging van 15 procent overeen in verband met de crisis in de luchtvaart na de uitbraak van SARS in Azië. Toen werd afgesproken dat een bonus zou worden uitgekeerd als de winstgevendheid van het bedrijf zich zou herstellen. In ruil voor de loonsverlaging werd afgezien van gedwongen ontslagen bij de staatsonderneming.

Singapore Airlines schreef over het boekjaar dat op 30 maart eindigde een winst van 844 miljoen Singaporese dollar bij. De cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar zullen op korte termijn worden bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de winstgevendheid van het bedrijf zich verder zal herstellen.