Akkoord over sociaal plan Flora Holland

Vakbonden en de directie van Flora Holland hebben woensdag een akkoord bereikt over verbetering van het sociaal plan.

Dat melden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.

Daarmee komt een einde aan de stakingen die de afgelopen dagen in Aalsmeer en op andere locaties van de bloemenveiling werden gehouden.

Het akkoord voorziet in een hogere ontslagvergoeding. Dat was de belangrijkste eis van de vakbonden en de stakende werknemers. Ook zijn afspraken gemaakt over een regeling met betrekking tot reistijden en -kosten.

Respect

"Dat er een fatsoenlijk sociaal plan ligt, is geheel te danken aan de vastberadenheid van de werknemers. Zij hebben met hart en ziel actiegevoerd en dit is de beloning waar ze recht op hebben", aldus de bonden in een verklaring. "Flora Holland toont met dit sociaal plan respect voor de jarenlange loyaliteit van zijn werknemers.''

Flora Holland laat woensdag weten een ''valentijnsakkoord' te hebben gesloten' en bedankt de medewerkers die tijdens de staking doorwerkten in de drukke dagen voor Valentijnsdag. 

Flora Holland gaat tweehonderd voltijdbanen schrappen omdat er minder werk is. De onderhandelingen over een sociaal plan waren eerder stukgelopen. Dat was voor de bonden aanleiding om stakingsacties te organiseren. Daaraan deden enkele honderden werknemers mee van de in totaal vierduizend.

Lees meer over:
Tip de redactie