Werknemers van Flora Holland gaan definitief staken. Dat laten CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten donderdag weten.

Flora Holland is wel bereid te praten. "Die uitnodiging ligt er al weken", laat een woordvoerder aan NU.nl weten.

Er is donderdag door de werkgever niet opnieuw formeel contact gezocht met de vakbonden.

Die laten op hun beurt weten dat zolang er niet aan de eisen van de werknemers wordt voldaan, de staking gewoon doorgaat.

CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten zeggen nog geen uitnodiging te hebben gezien. De aangekondigde staking is dan ook nog niet van de baan.

"We willen graag praten. Niemand zit te wachten op stakingen. Het liefst gaan we over tien minuten al aan tafel", zegt CNV-bestuurder Kitty Huntjens.

Staken

Medewerkers van de bloemenveiling in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk willen donderdag om 18.00 uur voor 24 uur het werk neerleggen. "Zolang Flora Holland onze eisen niet inwilligt, gaat er gewoon gestaakt worden. Flora Holland speelt paniekvoetbal", zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Celil Çoban.

De bonden willen een beter sociaal plan voor de werknemers die hun baan verliezen. Eind vorig jaar maakte Flora Holland bekend tweehonderd banen te schrappen.

De belangrijkste eis van de bonden is een betere ontslagvergoeding in het nieuwe sociaal plan van lora Holland. De onderhandelingen over een sociaal plan strandden in november.

Oproep

De internationale vakbeweging IUF doet op haar website een oproep de medewerkers van de bloemenveiling te steunen. In een brief die medestanders met een druk op de knop kunnen versturen wordt de directie gemaand "de problemen op te lossen en de impasse te doorbreken".