Deutsche Bank heeft drie valutahandelaren bij zijn Amerikaanse tak ontslagen. Dat meldde persbureau Reuters woensdag op gezag van bronnen bij de Duitse bank, die met een aantal branchegenoten onder vuur ligt wegens mogelijke manipulatie van wisselkoersen.

Het personeel van het kantoor van Deutsche Bank in New York zou dinsdag over het ontslag van de drie handelaren zijn geïnformeerd. Zelf liet het bedrijf weten dat het meewerkt met het eerder aangekondigde justitiële onderzoek naar vermeende malversaties en dat het gepaste strafmaatregelen neemt tegen betrokken medewerkers.

Ook sommige handelaren van banken als HSBC, Citigroup, Barclays en Standard Chartered zitten thuis omdat zij ervan worden verdacht de koersen van vreemde valuta's in hun voordeel te hebben beïnvloed. De Amerikaanse, Britse en Zwitsere autoriteiten doen onderzoek naar de kwestie.

Fraude

Het ontslag van de handelaar van Deutsche komt op een moment dat toezichthouders wereldwijd zich bezighouden met onderzoeken naar fraude op de valutamarkt, waar dagelijks voor 5,3 biljoen dollar (3,9 biljoen euro) wordt verhandeld. Naast de eerder genoemde banken zouden ook UBS, Citigroup en JP Morgan daarbij betrokken zijn. Al deze banken waren ook betrokken bij het omvangrijke Libor-schandaal.