AMSTERDAM - McDonald's opent zaterdag een charmeoffensief tegen de aanhoudende kritiek van zogenoemde antiglobalisten, zo schrijft de Telegraaf. Voor het eerst mogen klanten een kijkje nemen in de keuken van de fastfoodgigant.
McDonald's

Het hamburgerconcern staat volgens de antiglobalisten voor alles wat er mis is in de wereld. Ongezond voedsel, milieuvervuiling, uitbuiting van werknemers en dierenmishandeling zijn
enkele argumenten

"De antiglobalisten misbruiken ons logo als symbool voor alles wat er mis is in de wereld", stelt algemeen directeur van McDonald's Nederland Paul van der Stoel in de krant. "Maar McDonald's staat niet voor een slecht milieu, een aversie tegen vakbonden en ongezonde voeding, zoals zij suggereren."

"We organiseren deze open dag mede om de vooringenomenheid tegen ons concern te ontkrachten. Zaterdag kunnen onze klanten zien hoe er bij ons wordt omgegaan met maatschappelijke issues als milieu en voedselveiligheid. Iedereen kan dus gaan zien wat we doen en de mensen moeten dan zelf maar hun conclusies trekken. Wij hebben geen geheimen en we dwingen niemand om Big Macs te eten. Als onze klanten aan de lijn zijn, kunnen ze ook gewoon onze salad shaker bestellen."