Nederlandse consumenten pinden vorig jaar vaker dan ooit. Het aantal pinbetalingen bereikte in 2013 met 2,660 miljard transacties opnieuw een record. Vergeleken met 2012 was dit een groei van 7,5 procent. 

Dit blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van Betaalvereniging Nederland.

Horecabedrijven zijn bezig met een ware inhaalslag. De horeca- en recreatiesector is met een groei van bijna 25 procent een van de grootste stijgers. In totaal werd hier meer dan 190 miljoen keer met de pinpas betaald.

Net zoals voorgaande jaren viel de sterkste groei te noteren bij betalingen tot 10 euro. Het aantal pinbetalingen in deze categorie steeg het afgelopen jaar met bijna 130 miljoen (16,6 procent) tot een totaal van ruim 907 miljoen. Dat is meer dan een derde (35 procent) van alle pintransacties.

IJssalons

De horeca laat bij kleine betalingen zelfs een stijging zien van 36,4 procent en een totaal van meer dan 90 miljoen pintransacties. Dat komt volgens de brancheorganisatie doordat bij steeds meer kleinere horecabedrijven zoals cafés, cafetaria's, lunchrooms en ijssalons gepind kan worden.