NEW YORK - Wall Street was donderdag in de ban van de komende kwartaalcijfers. De angst onder beleggers groeit dat resultaten tegen gaan vallen.

Vooral in de grote ondernemingen is weinig vertrouwen. Aan het begin van de handelsweek schrok de beurs al op van een winstwaarschuwing van computermaker IBM. General Electric kwam donderdag met tegenvallende resultaten.

Al met al moest de toonaangevende Dow-Jonesindex met 1,98 procent terug naar 10.176,08 punten. Dat is een verschil van 205,65 punten. De technologiebeurs Nasdaq, waaraan vooral technologiebedrijven staan genoteerd, moest 2,37 procent terug naar ,21 punten. Dat is een daling van 41,86 punten.

General Electric viel diep na de presentatie van kwartaalcijfers. Het bedrijf leverde 9,3 procent in op 33,75 dollar. Bijna alle fondsen in de index leverden in. Er waren slechts 2 stijgers; Hewlett-Packard en Philip Morris.

Ook slecht verging het telecombedrijf AT&T. Het fonds noteerde met een daling van 8 procent tot 13,27 dollar de laagste koers sinds 1985. Het sentiment rondom telecom- en kabelbedrijven is al jaren aan het verslechteren.

Yahoo

Bijzonder slecht verging het ook internetbedrijf Yahoo. Het kwartaalresultaat van het bedrijf werd door beleggers flink afgestraft, want voor de zesde keer op een rij werd een verlies gepresenteerd. Het fonds moest 16,2 procent inleveren op 15,45 dollar.

De euro noteerde aan het einde van de handel een stand van ,8829 dollar. Aan het einde van de middag noteerde de euro 0,8790 dollar in Amsterdam.