NEW YORK - Het accountantskantoor Arthur Andersen heeft in hoofdlijnen een akkoord gesloten met de Amerikaanse autoriteiten. Het bedrijf zal volgens de New York Times van donderdag schuld bekennen aan het vernietigen van documenten.

Met de bekentenis kan Andersen vervolging voorkomen voor zijn discutabele rol in het faillissement van energiereus Enron. De onderneming is door het schandaal in ernstige problemen gekomen, heeft tal van grote klanten verloren en probeert momenteel veel kantoren onder te brengen bij branchegenoten.

De krant beweert dat Andersen ook overeenstemming zou hebben bereikt met het SEC, de Amerikaanse beurscommissie, die het accountantsbureau een breder scala aan misdragingen verwijt.

De New York Times schrijft dat nog veel uitgewerkt moet worden, maar dat de grootste hobbel is genomen. Sinds de tenlastelegging vorige maand heeft Andersen altijd beweerd onschuldig te zijn.

/ECONOMIE'Accountantskantoor Andersen belemmert Enron-onderzoek'Andersen ontslaat partnersTopman Andersen hield Enron-informatie achter