Webwinkel ECI Nederland, onder andere eigenaar van de website van Free Record Shop, heeft uitstel van betaling gekregen.

Dit blijkt uit het donderdag gepubliceerde insolventieregister. Ook ECI Holding, waar Budgetboek, Music Gold en Clubcenter onder vallen, is in surseance van betaling.

Dochterbedrijf E-Ways Fullfilment Center, dat voorraadbeheer doet voor onder andere Free Record Shop en TMG, werd failliet verklaard nadat het vorige maand al uitstel van betaling had aangevraagd.

Bij ECI werd geen commentaar gegeven en ook de curator was niet direct beschikbaar voor een reactie.

Op zwart

De website van Free Record Shop staat sinds dinsdag al op zwart. Andere websites van ECI zoals eci.nl en cosmox.nl zijn nog wel in de lucht.

ECI werd in 1967 opgericht en is bij de meeste mensen bekend als boekenclub voor leden. In 2008 werd het bedrijf als onderdeel van Direct Group Benelux gekocht door de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood van het Duitse mediaconcern Bertelsmann.

Clearwood koos ervoor om in 2010 een omslag te maken naar een online boekenwinkel, waar ook niet-leden kunnen kopen. Dit ging gepaard met het sluiten van achttien winkels en het schrappen van tachtig banen.