Inspecteurs van internationale geldschieters gaan dinsdag weer naar Griekenland om te kijken hoe het staat met de door hen geëiste hervormingen.

Dat maakt voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem maandag in Brussel bekend.

De eurogroep zijn alle ministers van Financiën van de zeventien eurolanden.

De ministers bogen zich over de aanhoudende problemen met Griekenland. De internationale geldschieters weigeren een nieuwe financiële injectie, omdat zij ontevreden zijn over de Griekse begroting voor 2014. Die begroting is afgelopen weekeinde aangenomen.

Eigenlijk zouden de inspecteurs van de geldverstrekkers pas in januari weer terugkeren naar het land. Dat er toch deze week al een bezoek plaatsvindt, wordt gezien als een teken dat de geldschieters Griekenland een hart onder de riem willen steken. Mogelijk krijgt het land nu wel voor het einde van december steun uitbetaald.

Moeite

Dijsselbloem liet maandag weten ''goed op de hoogte te zijn" van de moeite die Griekenland doet om te bezuinigen en van "de moeilijke politieke situatie'' in het land.

Ook de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei dat de Grieken ''forse vooruitgang'' hebben geboekt. Dijsselbloem merkte wel op dat er in de begroting van 2014 ''naar enkele zaken moet worden gekeken''.

Lees meer over de schuldencrisis en Griekenland