DÜSSELDORF - Het Duitse Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van de voormalige topmensen van het Duitse conglomeraat Mannesmann. Een woordvoerster van de Duitse justitie heeft vrijdag gemeld dat het OM voor een herziening van het vonnis naar het hooggerechtshof in Karlsruhe zal gaan.

De rechtbank in Düsseldorf verwierp donderdag de beschuldigingen dat onder anderen bestuursvoorzitter van Deutsche Bank Joseph Ackermann en de voormalige voorzitter van de vakbond IG-Metall, Klaus Zwickel, medeplichtig zijn geweest aan Untreue, het misbruik van het vermogen van derden. Door bij de overname van Mannesmann door het Britse Vodafone in te stemmen met riante bonussen en hoge vertrekpremies voor bestuurders hadden zij volgens justitie onder meer de belangen van aandeelhouders geschaad.

Het OM eiste gevangenisstraffen van een tot drie jaar. De rechtbank besliste dat van boze opzet en strafbare feiten geen sprake is geweest en wilde zich niet uitspreken over de Duitse bedrijfscultuur.