Een groep van ongeveer twaalf Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs staat al een week vast op een parkeerplaats langs de A58 tussen Roosendaal en Breda. 

Hun werkgever kan geen benzine meer betalen en zelf hebben ze al 2 maanden geen loon meer gehad, meldt FNV Bondgenoten dinsdag.

De Bulgaren zijn de dupe van een ingewikkelde schijnconstructie, weet een woordvoerder van de vakbond. Ze hebben hun contract in Nederland getekend en rijden op Nederlandse vrachtwagens, maar voor een Bulgaars bedrijf.

Het in Roosendaal gevestigde bedrijf Yetim Group zou echter verantwoordelijk zijn voor de lonen en benzinekosten.

Inval

''De ISZW, de tegenwoordige arbeidsinspectie, en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport hebben vorige week al een inval gedaan bij deze firma en een aantal vrachtwagens aan de ketting gelegd wegens openstaande boetes'', aldus de zegsman.

Volgens hem is de baas van het Bulgaarse bedrijf maandagmorgen naar parkeerplaats Mastpolder gekomen om een oplossing te zoeken. ''Daar is hij ook 2 uur lang gehoord door de inspectie.'' Tot een oplosing kwam het echter niet.

De directeur van Yetim Group zegt hij niets met de kwestie te maken heeft ''Ik heb geen flauw idee waar het over gaat. De chauffeurs hebben geen contract bij mij. Ik verhuur alleen de vrachtwagens.''

Naar eigen zeggen hebben de truckers een contract bij het Bulgaarse Netloch. ''Die beweert dat deze mensen helemaal geen loonachterstand hebben.''