DEN HAAG - De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor circa werknemers van Shell in Nederland zijn woensdag vastgelopen. De vakbonden gaan nu hun leden raadplegen en de actiebereidheid peilen. Dit heeft bestuurder E. Schellenburg van FNV Bondgenoten bekendgemaakt.

Shell legde een eindbod op tafel dat voorziet in een structuele loonsverhoging van 3 procent. De bonden eisen 4 procent. Het concern is ook bereid een eenmalige uitkering van 300 euro te betalen. De bonden hadden 500 euro gevraagd, gezien de goede resultaten van het concern in het afgelopen jaar.

De vakbonden leggen het eindbod van Shell met een negatief advies voor aan hun leden. De vergaderingen zijn dinsdag. De raadplegingen moeten volgens Schellenburg ook uitwijzen of de werknemers bereid zijn om eventueel acties te voeren.

De betrokken werknemers vormen het productiepersoneel (raffinaderijen en chemie) in Moerdijk en Pernis. Hun huidige CAO loopt tot 1 april 2002. De nieuwe CAO zou met terugwerkende kracht tot 1 april 2003 lopen.

De circa 7000 overige Shell-werknemers in Nederland hebben een individuele arbeidsovereenkomst.