De Amerikaanse levensverzekeringen die het Helmondse bedrijf Easy Life kocht als belegging voor bijna vijfhonderd klanten zijn allemaal verkocht.

Curator Jaap van der Meer schrijft dat in het laatste verslag over het faillissement van het Helmondse beleggingsbedrijf dat vorige week is gepubliceerd.

Vier directeuren van Easy Life werden veroordeeld voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie, omdat er van 42,5 miljoen inleg maar 9 miljoen euro werd geïnvesteerd. Het overige deel werd gebruikt om hun luxueuze levensstijl te betalen.

Directeur Frans O. van Easy Life heeft altijd volgehouden dat beleggen in Amerikaanse levenspolissen zeer lucratief is.

Opbrengst

De exacte opbrengst van de verkoop staat niet genoemd. De curator wilde de cijfers maandag niet nader toelichten. De beheerder van de portefeuille vertelde dat de 31 resterende polissen zijn verkocht voor 4,7 miljoen dollar. Het is nog niet bekend wanneer en hoeveel de curator de schuldeisers kan uitbetalen.

Gedupeerde beleggers in Easy Life hebben een rechtszaak aangespannen tegen de Autoriteit Financiële Markten, de Nederlandsche Bank en het Openbaar Ministerie. Zij zeggen dat ze niet zijn gewaarschuwd terwijl de instanties wisten dat hun inleg niet werd belegd. De zaak dient dinsdag bij de rechtbank in Amsterdam.