Toezichthouders van de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB) hebben hun volgende bezoek aan Griekenland uitgesteld. Dat meldden Europese ambtenaren vrijdag.

De zogeheten trojka zou oorspronkelijk begin december naar Athene terugkeren om de nieuwe Griekse begroting te beoordelen.

Goedkeuring van de toezichthouders is nodig om Griekenland in aanmerking te laten komen voor het volgende deel van de beloofde noodkredieten van Europa en het IMF.

Het was de bedoeling om het oordeel over de Griekse financiën af te ronden voor het volgende overleg van de eurogroep, op 9 december. Wanneer de trojka wel naar Griekenland gaat, is nog niet besloten, liet de Europese Commissie vrijdag weten.

Gat

Eerder deze week gaf de Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras aan dat de Griekse regering en de trojka nog een gat van 1 miljard euro moeten overbruggen in hun onderhandelingen over de begroting van 2014.

Stournaras zei vrijdag dat hij zich geen zorgen maakt over het uitstel. ''De trojka komt na de vergadering van de eurogroep, met als doel om voor het einde van het jaar een akkoord te sluiten'', stelde hij.

Dossier Griekenland | Dossier Schuldencrisis