Bij de productiedivisie Pharmaceutical Operations van geneesmiddelengigant MSD in Oss verdwijnen in 2015 en 2016 ongeveer 140 arbeidsplaatsen.

De maatregel is onderdeel van een wereldwijde strategie die MSD begin oktober aankondigde en de komende 3 jaar gaan plaatsvinden, aldus het concern donderdag.

MSD verwacht dat het aantal gedwongen ontslagen beperkt zal blijven. Voor de medewerkers die hun werk gaan verliezen is een sociaal plan overeengekomen met de vakorganisaties. Momenteel werken er ongeveer 1100 medewerkers bij Pharmaceutical Operations, zowel in vaste dienst als op flexibele basis.

De voorgenomen veranderingen leiden deels tot extra werk waardoor Pharmaceutical Operations wereldwijd de belangrijkste MSD-locatie wordt die hormonale geneesmiddelen, zoals anticonceptie- en vruchtbaarheidsmiddelen, produceert.

Strenge wetgeving

MSD zegt echter ook te maken te hebben met strengere internationale wetgeving ten aanzien van het scheiden van de productie van hormonale en niet-hormonale geneesmiddelen op één locatie. Daarom is het de bedoeling om een deel van de niet-hormonale middelen aan andere productielocaties over te dragen.