De curatoren van de failliete reisorganisatie Oad hebben de schuld aan de Rabobank, de hoofdfinancier van het bedrijf, geheel afgelost uit de opbrengst van de doorgestarte onderdelen van de groep. 

Dat staat in het eerste faillissementsverslag dat de curatoren naar buiten hebben gebracht.

De totale schuld van de omgevallen Oad Groep aan Rabobank bedroeg meer dan 11,9 miljoen euro. Hoeveel de verkoop van bedrijfsonderdelen in totaal in het laatje heeft gebracht is onbekend.

De curatoren wisten de afgelopen maanden onder meer het Oad Busbedrijf, de Globe reisburo's en SRC-Cultuurvakanties onder te brengen bij een nieuwe eigenaar.

Voor het touroperatoronderdeel van Oad, dat de vakanties regelde naar vliegbestemmingen, is geen nieuwe eigenaar gevonden.

Crediteuren

De vorderingen van crediteuren bedragen momenteel in totaal zo'n 12 miljoen euro. De belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV hebben hun vorderingen volgens de curatoren nog niet ingediend. Oad had op de faillissementsdatum een positief banksaldo van 4 miljoen euro.

De Oad Groep telde bij het faillissement ongeveer 1750 werknemers. Volgens de laatste schatting is voor zo’n 600 mensen daarvan een arbeidsplek behouden.

Oad werd in september failliet verklaard, als gevolg van het slechte economische klimaat en de teruglopende omzet in de reisbranche. 

Het bedrijf zag zich uiteindelijk genoodzaakt om faillissement aan te vragen toen bleek dat niet op tijd aan een kapitaalseis van Rabobank kon worden voldaan en de kredietovereenkomst werd opgezegd door de bank.

De Oad Groep zag de omzet in het afgelopen boekjaar 2011/2012 dalen, van 617 miljoen in 2010/2011, tot 575 miljoen euro. Het verlies kwam vorig jaar uit op ruim 3 miljoen euro.

De curatoren voorzien dat afwikkeling van het Oad-faillissement ''enkele jaren'' in beslag gaat nemen.