Nederlandse werknemers hebben de meest uitgebreide arbeidsvoorwaarden in Europa. Alleen wat betreft kinderopvang is sprake van een flinke achterstand. 

Dat stelt certificeringsbedrijf Top Employers Institute na vergelijking van de arbeidsvoorwaarden van vijfhonderd bedrijven in Europa.

Volgens het onderzoek vergoeden negen van de tien werkgevers in Nederland de reiskosten van werknemers. Gemiddeld in Europa is dat zes op de tien. Nederlandse werknemers krijgen ook vaker studieverlof en vergoedingen voor opleidingen.

Ook op sociaal gebied lopen Nederlandse bazen voor op Europese collega's. Zo krijgen Nederlandse werknemers in bijna de helft van de gevallen ruimte om onder werktijd religieuze en spirituele activiteiten te ontplooien.

Dat is bijna nergens anders in Europa mogelijk. Ook hebben vrijwel alle Nederlandse bedrijven een vertrouwenspersoon.

Kinderopvang

Wat betreft kinderopvang bestaat een flink negatief gat tussen de gemiddelde Europese voorwaarden en die in Europa. Waar in Europa ruim 30 procent van de werknemers gebruik kan maken van kinderopvang via zijn baas, is dat in Nederland 3 procent.

Volgens het certificeringsinstituut komt dat doordat in Nederland de kinderopvang via de overheid wordt geregeld. Hierdoor is kinderopvang door de baas overbodig.