Vakbond CNV is het niet eens met de 'ingrijpende aanpassingen' die Unilever wil doorvoeren in de cao en pensioenen.

Dat hebben de CNV-leden die bij het levensmiddelenconcern werken maandag besloten. "Unilever wil te snel en te drastisch ingrijpen", stelt onderhandelaar Frans van de Veen in een toelichting.

De onderhandelingen over een nieuwe cao liepen eind vorige maand vast vanwege het ingrijpende pakket aan verslechteringen dat Unilever op tafel heeft gelegd, aldus de vakbond.

CNV roept Unilever nu op om snel een arbeidsovereenkomst voor een korte periode af te sluiten. De werknemers van het levensmiddelenconcern zitten al sinds 1 mei zonder cao.

Zekerheid

"We willen graag tot het einde van dit jaar zekerheid voor de werknemers", aldus Van de Veen, die pleit voor een voorlopige cao van acht maanden. Daarin wil de vakbond minimaal een loonsverhoging van 1,75 procent, zodat de koopkracht van de Unilever medewerkers verbetert.

Daarnaast wil CNV compensatie voor de pensioenen, die vanaf volgend jaar lager uitvallen. "Als die korte cao rond is, kunnen we wat ons betreft gaan overleggen over ingewikkelde thema's als de pensioenen vanaf 2015 en flexibiliteit", aldus de onderhandelaar. Unilever heeft in Nederland ongeveer 3.500 medewerkers, van wie tweeduizend onder de cao vallen.