LONDEN - De Britse zakenman/avonturier Richard Branson is woensdag na zestien jaar afwezigheid teruggekeerd op de beurs in Londen. Zijn dochteronderneming Virgin Mobile kreeg een beursnotering en daarmee een marktwaarde van ongeveer 500 miljoen pond sterling (750 miljoen euro).

Zakenman Branson na zestien jaar weer terug op beurs De op vier na grootste aanbieder van mobiele telefonie in Groot-Brittannië steeg in de eerste handel naar een piek van 207 pence nadat de uitgifteprijs was vastgesteld op 200 pence. De onderneming had eerder deze week een lagere bandbreedte voor de prijs uitgegeven bij gebrek aan belangstelling voor beursnieuwelingen.

Netwerk

Virgin Mobile heeft nu 3,3 miljoen actieve klanten, maar verwacht hard te kunnen groeien omdat het niet zoals andere telecombedrijven een netwerk hoeft te onderhouden. Het huurt netwerkruimte en wordt daarom een virtuele telecomaanbieder genoemd. De onderneming denkt ook voordeel te kunnen halen uit de sterke merknaam van de Virgin-holding.

Virgin Group, dat nu tweehonderd ondernemingen telt met activiteiten variërend van muziek tot luchtvaart, is in 1988 van de beurs gehaald door grootaandeelhouder Branson. De komende jaren zijn meer dochterondernemingen, zoals Virgin Mobile USA en Virgin Money, aan de beurt om een beurssprong te wagen.