DEN BOSCH - De Frans-Nederlandse ICT-dienstverlener Atos Origin moet binnen drie maanden van naam veranderen. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag bepaald. De rechtbank in Den Bosch kwam in februari vorig jaar tot hetzelfde oordeel nadat het Amsterdamse bedrijf Atos Beleidsadvies en -Onderzoek daartoe een procedure had aangespannen, omdat het last had van naamsverwarring.

Mocht Atos Origin na drie maanden nog steeds dezelfde naam gebruiken, staat daar een boete van 2500 euro per dag op. Atos Beleidsadvies en -Onderzoek houdt zich al sinds 1987 onder deze naam onder meer bezig met arbeidstijdmanagement, (personeels)planning en de automatisering daarvan. Atos Origin is sinds 2000 in Nederland onder deze naam actief en houdt zich onder meer bezig met ICT-dienstverlening, met het geven van bedrijfsadviezen en interim-management.

Het hof is van oordeel dat beide bedrijven zoveel raakvlakken hebben, dat de indruk kan worden gewekt dat Atos Beleidsadvies en -Onderzoek onderdeel uitmaakt van Atos Origin. Deze vergissing is in de praktijk ook een aantal keer voorgekomen.