AMSTERDAM - De Nederlandse investeringsmaatschappij Greenfield Capital Partners overweegt een deel van Telfort te verkopen aan "een andere financiële partij als onderdeel van een herfinancieringsovereenkomst". Dat heeft directeur S. van Doesburg maandag gezegd in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

De Nederlandse aanbieder van mobiele telefonie Telfort was voorheen actief als O2, een dochter van het Britse telecomconcern mm02. Greenfield Capital Partners kocht het telecombedrijf in april voor 25 miljoen euro. Dat was een forse aderlating voor mm02, dat Telfort destijds voor een waarde van ruim 2 miljard euro in de boeken had staan.

Tevreden

Greenfield Capital Partners is tevreden over zijn aankoop. "We zijn heel gelukkig met Telforts prestatie in het eerste jaar onder onze vleugels", stelt Van Doesburg.

Telfort presenteerde eind mei cijfers over zijn gebroken boekjaar, dat eind maart eindigde. Het belbedrijf behaalde een nettowinst van 30,1 miljoen euro. Daarnaast wist het bedrijf zijn omzet ten opzichte van het voorgaande boekjaar te verhogen van 410 tot 425 miljoen euro.

Meerderheidsbelang

"We zijn er zeker van dat we veel meer op onze Telfort-investering verdienen dan de 30 procent die onze investeerders van ons gewend zijn", zei Van Doesburg. Greenfield heeft een meerderheidsbelang in Telfort. De rest is in handen van Telforts management en drie onbekend gebleven partijen.