Projectontwikkelaar Nieuwe Borg in Roosteren (Limburg) ontkent dat hij de Bredase woningcorporatie Laurentius heeft opgelicht. '

'Wij herkennen ons volstrekt niet in deze ongefundeerde aantijgingen. Nieuwe Borg zal zich hiertegen tot het uiterste verweren'', staat maandag in een verklaring.

Laurentius maakte vrijdag bekend dat aangifte is gedaan tegen Nieuwe Borg wegens oplichting. De woningcorporatie denkt voor tientallen miljoenen te zijn benadeeld bij ingewikkelde grond- en vastgoedtransacties.

Laurentius deed met Nieuwe Borg projecten in Tilburg, Gilze en Roermond. Aanleiding voor de aangifte zijn de uitkomsten van een uitgebreid forensisch onderzoek. Volgens Laurentius zijn diverse onzakelijke, abnormale transacties ontdekt.

Niet rechtvaardig

Nieuwe Borg zegt ook op de hoogte te zijn van de resultaten van het forensisch onderzoek en meent dat de uitkomsten de aantijgingen niet rechtvaardigen.

De projectontwikkelaar zegt dat tot voor kort met Laurentius is onderhandeld over de bouwplannen in Roermond, Tilburg en Gilze. ''Nu er geen oplossing is gevonden, zal Nieuwe Borg Laurentius via de rechter aan haar contractuele bouwverplichtingen houden."