Flink meer Nederlanders hebben in de eerste zes maanden van dit jaar een bezoek gebracht aan Griekenland. Dat heeft het nationale statistiekbureau Elstat woensdag bekendgemaakt. 

Uit Nederland kwamen bijna 166 duizend toeristen, een stijging van 22,6 procent.

Nederland was hiermee goed voor 3,1 procent van alle toeristen in Griekenland. In totaal heeft Griekenland in de eerste zes maanden van het jaar 12,3 procent meer toeristen verwelkomd.

Het aantal niet-ingezeten dat Griekenland bezocht bedroeg in het eerste halfjaar 5,42 miljoen. In dezelfde periode een jaar eerder was dat 4,82 miljoen. Naast Nederland wisten er vooral meer mensen uit de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland, Bulgarije, Frankrijk en Azië Griekenland te vinden.

BBP

Toerisme is goed voor 15 procent van het bruto binnenlands product van het mediterrane land. Minister van financiën Yannis Stournaras zei eerder deze week dat hij verwacht dat het totaal aantal toeristen dit jaar op zeventien miljoen uitkomt.

In 2012 kwam het aantal toeristen uit op 15,5 miljoen. De Griekse toeristische industrie zelf hoopt in 2021 meer dan 24 miljoen bezoekers te kunnen verwelkomen.