TILBURG - Het regent schademeldingen bij Interpolis als gevolg van het noodweer van zaterdag. De verzekeraar had zondag rond het middaguur ongeveer vierhonderd meldingen binnengekregen en verwacht in totaal meer dan duizend claims.

De meeste schademeldingen kwamen van particulieren en bedrijven van beneden de grote rivieren. "De schade zal zeker in de miljoenen euro's lopen'', aldus een woordvoerder van Interpolis.

Volgens de verzekeringsmaatschappij ging het vooral om kleine problemen, zoals waterschade en schade door afgewaaide takken. Ook moesten enkele daken van huizen het ontzien. Afgezien van enkele grote stroppen lijken boeren er genadig afgekomen te zijn.

Interpolis zet maandag 150 in plaats van de gebruikelijke honderd medewerkers in om de claims af te handelen. De verzekeraar komt maandagochtend met de eerste schatting van de totale schade door het noodweer.

Volgens het bedrijf is 2004 "nu al een opmerkelijk stormjaar. Afgelopen zaterdag was er al voor de zevende keer sprake van noodweer.'' De zwaarste storm dit jaar, op 31 januari, leverde 2500 schademeldingen op.