Personeel Sensire demonstreert in Varsseveld

Enkele honderden medewerkers van de Achterhoekse thuiszorgorganisatie Sensire voeren zaterdag actie voor het hoofdkantoor van de organisatie in Varsseveld. De personeelsleden willen zo snel mogelijk duidelijkheid over het behoud van hun banen.

Ze maken zich zorgen over hun toekomst, omdat Sensire de achthonderd vaste medewerkers en driehonderd tijdelijke thuishulpen wil ontslaan.

VakbondAbvakabo FNV beschuldigt de organisatie ervan met betrokken gemeenten afspraken te hebben gemaakt om het personeel daarna in een goedkopere constructie te laten terugkeren. Ze kunnen worden ingehuurd als alfahulp of via het eigen bureau Alfasens.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) stelt een waarnemer aan die gaat toezien op de gang van zaken rond de aanbesteding van de thuiszorg.

Snelle oplossing

Abvakabo FNV dringt aan op een snelle oplossing. ''Die kán er ook snel komen, want het geld en werk blijft in 2014'', aldus de bond. ''De thuiszorgmedewerkers van Sensire moeten met behoud van rechten overgenomen worden door een nieuwe zorgaanbieder. Ze zitten al veel te lang in onzekerheid. Per 1 januari hebben ze geen baan meer, omdat Sensire al haar elfhonderd thuiszorgmedewerkers op straat zet.''

Tijdens de demonstratie worden onder andere toespraken gehouden door SP-leider Emile Roemer en FNV-voorzitter Ton Heerts.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie