'Voorraad bier bij Grolsch raakt op'

FNV Bondgenoten en bierbrouwer Grolsch hervatten woensdag de onderhandelingen over een nieuwe cao, nadat deze dinsdagavond werden afgebroken. 

''We zijn in gesprek, over de inhoud kan ik op dit moment niets zeggen'', laat een woordvoerster van Grolsch woensdag weten.

De acties bij de bierbrouwer gaan ondertussen volgens vakbondsbestuurder Erik de Vries wel gewoon door. Hij zegt teleurgesteld te zijn dat de bierbrouwer dinsdagavond nog weinig te bieden had. ''Wij zijn met een creatief voorstel gekomen, maar van hun kant zat er weinig beweging in'', concludeert De Vries.

Grolsch had de vakbond uitgenodigd om te komen praten. Stakende productiemedewerkers legden dinsdag de brouwerij vrijwel geheel plat, nadat eerder distributiemedewerkers die de horeca bevoorraden, het werk hadden neergelegd.

Geen bier

Volgens FNV Bondgenoten heeft Grolsch heeft nog maar voor twee dagen bierflesjes voor consumenten op voorraad als gevolg van de staking, daarna zijn ze op. 

"We horen niets van Grolsch. Als het zo blijft, gaan de stakingen donderdag verder", zegt de Vries. 

Grolsch ontkent dat de biervoorraad bijna op is. "Dat klopt niet, voorlopig kunnen we nog vooruit'', liet een woordvoerster weten. Zij kon nog niet zeggen wanneer de gesprekken met FNV worden hervat. "Daar zijn we nog intern over in bespreking."

Loonsverhoging

De actievoerende werknemers willen betere arbeidsvoorwaarden. Eerdere cao-onderhandelingen liepen vast, nadat het bedrijf een loonbod van 0,75 procent had gedaan. Tegelijkertijd vroeg het bedrijf de medewerkers om drie atv-dagen in te leveren in ruil voor een variabele beloning van 1,25 procent.

De bierproducent werd vorige week ook getroffen door stakingsacties. Niet eerder in de 400-jarige geschiedenis van de Twentse brouwer leidde een arbeidsconflict tot een staking.

Grolsch (circa 600 medewerkers) maakt sinds 2008 onderdeel uit van SAB Miller, een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie